Kerry ärgitas Venemaad Minski relvarahulepet täies mahus ellu viima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister John Kerry
USA välisminister John Kerry Foto: SCANPIX

Välisminister John Kerry ärgitas Venemaad Minski relvarahulepet täies mahus ellu viima, teatas Ühendriikide välisministeerium laupäeval avalduses.

Eelmisel kuul Minskis Ukraina, venemeelsete separatistide ja Venemaa vahel allkirjastatud relvarahulepe sisaldab muuhulgas Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlus- ja kontrollimissiooni mõlemal pool Ukraina-Vene piiri.

«Välisminister Kerry ja välisminister Lavrov arutasid olukorda Ukrainas ja Kerry rõhutas vajadust, et Venemaa rakendaks 5. septembri Minski leppe kõiki 12 punkti,» vahendas USA välisministeerium kahe välisministri reedest telefonivestlust.

Samuti arutasid Ühendriikide ja Vene esidiplomaadid «jätkuvaid läbirääkimisi Iraani tuumaprogrammi üle», seisis avalduses.

«Välisminister Kerry andis ülevaate hiljutisest kolmepoolsest kohtumisest ELi välispoliitikajuhi Catherine Ashtoni ja Iraani välisministri Mohammad Javad Zarifiga ning nad leppisid kokku hoida lähinädalatel selles küsimuses kontakti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles