Iraagi valitsusväed vallutasid strateegiliselt tähtsa linna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi sõdurid
Iraagi sõdurid Foto: SCANPIX

Iraagi valitusväed vallutasid laupäeval pärast kuid kestnud lahinguid tagasi äärmusrühmituse Islamiriik (IS) kontrolli all olnud strateegiliselt tähtsa Jurf al-Sakhar linna, mis jääb Bagdadist lõunasse, teatasid uudisteagentuuri Reuters vahendusel kohalikud võimud.

Võimuesindajate sõnul põgenesid pühasõdalased ümberkaudsetesse küladesse ja jätkavad rünnakuid snaipritule ja miinipildujatega.

Valitsusväed valmistuvad öiseks suurrünnakuks, et piirkond neist lõplikult puhastada.

Julgeolekujõudude rünnak ISi võitlejate positsioonidele Jurf al-Sakhri piirkonnas algas reedel. Rünnakus sai surma kaheksa sõdurit ja tapeti kümneid pühasõdalasi.

«Jurf al-Sakhri hõivamine tähendab Kerbala ja riigi lõunaosa kindlustamist, sest Jurf al-Sakhr on värav Iraagi lõunaossa,» ütles piirkonda külastav Kerbala provintsi kuberner Aqil al-Turaihi ajakirjanikele.

Iraagi kurdide pešmergaväed vallutasid samal ajal nädalaid kestnud lahingute järel pühasõdalastelt tagasi Zumari linna, teatas kurdi ohvitser. Zumar asub sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) valduses olevast Mosuli linnast 60 kilomeetrit loodes.

Iraagi valitsusväed jätsid ISi juunikuise pealetungi ajal Zumari maha ning linn läks kurdi vägede kontrolli alla. IS vallutas Zumari kurdidelt augustis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles