Galerii ja video: Ukraina separatistide sõjavangid taastavad Ilovaiski linna

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Separatistide kätte langenud Ukraina Donbassi pataljoni võitlejad elavad Ilovaiskis pimedates barakkides ja taastavad vangistajate käsul linna, mis on sõjas tugevalt kannatada saanud.

Ligi kaks nädalat tagasi teatas isehakanud Donetski rahvavabariigi peaminister Aleksander Zahartšenko, et  linna infrastruktuuri ja hooneid hakkavad taastama vangistatud Ukraina sõdurid.

Zahartšenko sõnul on nad vangistanud 98 Ukraina valitsusvägede sõdurit, kes on ise neis purustusis süüdi - nad kõik võitlesid Ilovaiski all. «Las nad vaatavad, mida nad tegid. Nad hakkavad töötama müüriladujate ja kaevuritena,» rääkis ta ITAR-TASSi teatel.

Augustis toimunud Ilovaiski lahingut peetakse valitsusvägede jaoks üheks murdepunktiks Ukraina konfliktis, ent seal hukkus parlamendi uurimiskomisjoni vaheraporti andmetel ligi 300 sõdurit. Donbassi pataljoni ülema sõnul võisid kaotused olla aga veelgi suuremad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles