Eesti annab 230 000 eurot Ebolast haaratud Lääne-Aafrika abistamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebola sümptomeid selgitav sotsiaalreklaam
Ebola sümptomeid selgitav sotsiaalreklaam Foto: SCANPIX

Eesti toetab 230 000 euroga humanitaarabi andmise koordineerimist Ebola levikust haaratud Lääne-Aafrikas ja haiguse edasise leviku tõkestamist.

Välisministeerium eraldab raha ÜRO humanitaarasjade koordineerimisbüroo Lääne- ja Kesk-Aafrika regionaalset esindusele, teatas ministeeriumi pressiesindaja BNSile. Raha eraldatakse välisministeeriumi käesoleva aasta eelarves arengu- ja humanitaarabiks ettenähtud summadest.

Ebola leviku tõkestamiseks on välisminister Urmas Paeti sõnul väga oluline kiire ja tihe rahvusvaheline koostöö. «Rahvusvaheline üldsus peab andma oma panuse selleks, et olukord ei muutuks veelgi kriitilisemaks. Juba praeguseks on üle 5000 inimese viiruse tõttu surnud ning mitmete Lääne-Aafrika riikide tavapärane toimimine on tõsiselt häiritud,» ütles ta. «Kui me ei suuda piisavalt efektiivselt tekkinud olukorrale reageerida ja haiguse levikut tõkestada, siis ohustab Ebola lisaks Lääne-Aafrika riikidele ka muid piirkondi,» lisas Paet.

Maailma Tervishoiuorganisatsiooni andmetel on Lääne-Aafrikas Ebolasse nakatunuid üle 10 000, viirusesse surnuid 5000, kuid tegelikud arvud võivad olla suuremad. Viirus levib nii Libeeria, Guinea ja Sierra Leone pealinnades kui ka raskesti ligipääsetavates maapiirkondades. Leviku piiramist takistab kõigi nende riikide nõrk tervishoiusüsteem.

Eesti on seni toetanud Ebola-vastast võitlust kokku 100 000 euroga. Maailma Terviseorganisatsioonile on Eesti seni andnud 60 000 eurot, et tõkestada Ebola edasist levikut eriti Guineas, Libeerias ja Sierra Leones. ÜRO peasekretäri asutatud Ebola tõrjefondi on Eesti andnud 40 000 eurot. Lisaks osales Eesti arst Argo Parts ÜRO kriiside ja katastroofide koordineerimis- ja hindamismeeskonna liikmena neljanädalasel missioonil Libeerias Monrovias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles