Välisministeerium aitab Estonia klaveri Slovjanskisse toimetada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusooperis toimus heategevuslik galakontsert esmaspäeval.
Rahvusooperis toimus heategevuslik galakontsert esmaspäeval. Foto: Albert Truuväärt

Rahvusooper Estonia kavatseb kinkida Ukraina Slovjanski linna koolile Estonia klaveri, mille aitab kohale toimetada välisministeerium.

Välisministeeriumi pressiesindaja ütles BNSile, et ministeerium toetab transpordiga annetuste eest ostetud klaveri toimetamist Slovjanskisse.

Rahvusooper Estonia korraldas heategevusliku galakontserdi «Estonia Ukraina heaks», mille tulu läheb uue Estonia klaveri soetamiseks Slovjanski kaunite kunstide kooli õpilastele.

Kontserdikülastajad ja toetajad annetasid kokku 26 724 eurot. Kuna kokku on vaja ligikaudu 35 000 eurot, jäävad teatri annetuskonto ja –kastid avatuks veel 1. detsembrini, mil klaver Estonia Klaverivabrikus valmib ja teele saadetakse.

Slovjansk asub Ida-Ukrainas ja seal elab ligi 100 000 elanikku. Linnas, millest sõda üle käis, toimuvad praegu ülesehitustööd. Ulatuslikult sai kannatada ka Slovjanski kaunite kunstide kool, kus pärast taastamistöid õpib 600 last valitud erialal – laulmine, pillimäng, ballett, kujutav kunst. Koolis on 300-kohaline saal ja 70ndatel soetatud Estonia klaver, mille asemele heade annetajate abiga soetatakse uus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles