Eestis hääletas Ukraina parlamendivalimistel 574 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina parlamendivalimised Tallinnas Ukraina saatkonnas
Ukraina parlamendivalimised Tallinnas Ukraina saatkonnas Foto: Sander Ilvest

Eestis käis pühapäeval Ukraina parlamenti valimas 574 siin elavat või viibivat ukrainlast, teatas BNSile saatkonna konsul Artjom Puškin.

Ukraina kodanikud said ülemraada valimistel hääletada Tallinnas Lahe tänaval asuvas saatkonnas ajavahemikus 08.00-20.00.

Kui hommikul käisid valimas peamiselt noored, siis keskpäevast alates on hääletama tulnud vanemad inimesed ning samuti perekonnad, lisas konsul. Konsul märkis, et kella 12.00 paiku tekkis hääletada soovijatest isegi väike järjekord.

«Päeva teisel poolel valimisaktiivsus veidi langes, peamiselt käidi hääletamas hommikul ja ennelõunal. Parlamendivalimistel osales veidi vähem inimesi, kui presidendivalimistel, vahe oli ehk umbes 150,» hindas konsul.

Puškin meenutas, et 2012. aasta Ukraina parlamendivalimistel osales Eestis nii 800 inimest ja mai presidendivalimistel 741 ukrainlast.

Konsuli sõnul olid enamus valijaid Tallinna elanikud, kuid tuldi ka Narvast, Sillamäelt, Pärnust ning teistest Eesti linnadest ja maakondadest.

Puškini kinnitusel möödusid valimised vastavuses kõikidele reeglitele, rikkumisi ei esinenud. Samuti ei esinenud mingeid arusaamatusi ega vahejuhtumeid. Tallinnas jälgis häälte lugemist üks vaatleja, kes oli registreeritud Kiievi keskvalmiskomisjonis.

Eestis elab umbes 22 000 etnilist ukrainlast, Ukraina kodakondsus on enam kui 4500 inimesel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles