Lauri rahandusministri kohast: kui ettepanek tehakse, eks siis vaatab

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Lauri
Maris Lauri Foto: Elmo Riig / Sakala

Reformierakonnaga liitunud peaminister Taavi Rõivase majandusnõuniku Maris Lauri kinnitusel ei ole praegu teemaks tema saamine uueks rahandusministriks, kuid ettepaneku korral lubas ta seda võimalust kaaluda.

«Kui vastav ettepanek tehakse, eks siis vaatab, ma ei hakka nii spekuleerima asjade üle,» vastas Lauri esmaspäeval BNSi küsimusele, kas temast saab nüüd rääkida kui uuest rahandusministrist. Lauri toonitas, et uue rahandusministri valik on peaminister Taavi Rõivase otsustada ja ta pole peaministriga sel teemal rääkinud.

Alates aprilli algusest Rõivase majandusnõunikuna töötav Lauri teatas esmaspäeval liitumisest Reformierakonnaga, ühtlasi teatas ta soovist kandideerida riigikokku.

«Mulle tehti ettepanek Reformierakonnaga liituda ja otsustasin, et see on väärt ettepanek,» sõnas Lauri. Ta lisas, et see polnud viimaste päevade ettepanek.

«Otsustasin liituda Reformierakonnaga, sest olen ise selgelt parempoolse ilmavaatega ja hindan kõrgelt isikuvabadusi. Reformierakonna liikmena soovin kindlasti osaleda erakonna majandusprogrammi valmimises. See on otsene võimalus anda oma panus, et muuta asju Eestis paremaks, sest suure tõenäosusega kujundab Reformierakond Eesti tulevikku ka peale eelseisvaid riigikogu valimisi,» kirjutas Lauri oma veebilehel.

Maris Lauri töötas aastatel 1998-2011 Hansapangas ja hiljem Swedbankis peaanalüütikuna. Varem on ta töötanud analüütikuna ka majandusministeeriumis, Eesti Pangas ning Tallinna Pangas. Aprilli algusest on ta Rõivase nõunik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles