Arto Aas: olen valmis asuma rahandusministri kohale

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu majanduskomisjoni esimees Arto Aas.
Riigikogu majanduskomisjoni esimees Arto Aas. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu majanduskomisjoni reformierakondlasest esimees Arto Aas on valmis asuma rahandusministri kohale, kui erakond talle sellise ettepaneku teeb.

«Keda esitada uue rahandusministri kandidaadiks, otsustab erakonna juhatus esimehe ettepanekul täna õhtul. Olles majandus- ja rahandusküsimustega kokku puutunud, olen ma valmis seda vastutust võtma. Enamik riigikogu liikmeid on valmis ühel hetkel valitsusse minema,» ütles Aas Postimehele.

Aas lisas, et on palju teisi kandidaate ja ta ei tõsta ennast teistest kõrgemale. Võimalike kandidaatidena rahandusministri kohale nimetas ta Aivar Sõerdi, Remo Holsmerit ja äsja erakonnaga liitunud majandusekspert Maris Laurit. Väärikas kandidaat ministri kohale oleks Aasa hinnangul ka rahandusministeeriumi asekantsler Dmitri Jegorov.

«Aga eks õhtul selgub, kelle erakond rahandusministri kandidaadiks esitab. Minu jaoks ei ole ministriks saamine elu ja surma küsimus, mul on väga huvitav ja vastutusrikas töö ka riigikogus. Usun, et täna õhtul on ministrikandidaat selgunud, väga pikalt ei ole mõtet nende otsustega venitada,» lausus ta.

Oma Facebooki lehel postitatud kommentaari tõttu poliitskandaali keskmesse sattunud senine rahandusminister Jürgen Ligi teatas eile õhtul tagasiastumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles