Mäggi: Jürgen Ligi tuntus kasvas märkimisväärselt

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Mäggi.
Janek Mäggi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Suhtekorraldaja Janek Mäggi usub, et Jürgen Ligi tagasiastumine rahandusministri kohalt mõjub nii Reformierakonna kui ka Ligi enda mainele väga positiivselt.

Janek Mäggi usub, et Jürgen Ligi kindlasti jätkab tipp-poliitikuna ning Facebooki intsident, mille tulemusena Ligi rahandusministri koha pealt tagasi astus, Ligile kuidagi takistuseks ei saa.

«Kui lugeda kommentaare, siis väga paljud inimesed olid Jürgen Ligi seisukohtadega nõus ja tema väljendusviis on juba varasemalt teada,» rääkis Mäggi.

Miks siis Ligi üldse tagasi astus?

«Iga inimene tahab olla ja töötada heas seltskonnas. Teine pool väljendas, et ei ole nõus Ligiga ühe laua taga istuma. Ligi arvas oma sees ilmselt sama, kuigi ta seda kordagi ei öelnud. Ta tundis, et ka tema ei taha teise poolega ühe laua taga ka istuda, sest tema sõnu on kuritarvitatud, teine pool pingutas üle,» arvas Mäggi.

«Tegelikult ta ju ei öelnud mitte midagi olulist. Meil on igasuguseid väljendeid läbi käinud ja paljudel juhtudel ei ole mitte midagi järgnenud,» lisas Mäggi, kuid nentis, et mida suurema avaliku tähelepanu all inimene on, seda korrektsem ning üheselt mõistetav tuleb olla.

Mäggi: Ossinovski võiks vabandada

Tagasiastumine mõjub positiivselt nii Reformierakonna kui ka Ligi mainele. «Sellistes situatsioonides paraneb selle maine, kes annab järgi. Kellel on jäigad ja kõigutamatud seisukohad, selle maine kannatab. Järgi andma peab nii palju, et tekib tunne, et inimesel on süda sees ja mõistus peas. Et inimese jaoks ei ole oluline vaid tema ise, vaid ka riik ja erakond.»

Mäggi hinnangul kasvas lahvatanud skandaali pärast Ligi tuntus märkimisväärselt. «Poliitikutel on enne valimisi ikka kasulik tähelepanu keskpunktis olla. Gallupite põhjal võib järeldada, et pigem toetatakse Ligit.»

Mäggi hinnangul võiks Jevgeni Ossinovski pärast Ligi tagasiastumist ka ise vabandada, sest Ligi kommentaarist tehti suurem number, kui oleks väärt olnud.

Uuringufirma TNS Emor analüütiku Aivar Voogi kinnitusel on praegu veel vara öelda, kuidas võiks Ligi kommentaar, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna reageering sellele ning Ligi tagasiastumine erakondade toetust mõjutada. «See sõltub, kuidas see kõik nädala-kahe pärast välja paistma jääb, kumma seisukoht jääb domineerima.»

Tüli sai alguse Facebookis möödunud neljapäeva varahommikul kirjutatud ja samal päeval kustutatud kommentaarist, kus Ligi leidis, et Ossinovski «tasakaalukus» pole muud kui juurtetus ja teadmatus.

«Mees arvab, et ajalugu algas temast ja kõigis teemades järgib sama inetut klišeed, et eelmine valitsus nii ja naa ja nüüd tuli tema. Ajades totaalselt segi seaduspära ja riigi süü. Seekord näiteks emigratsiooni ja ajaloolise pärandi seoses. Just see ignorants küsimuses, kust me alustasime, on noorte äramineku suurim stiimul. Minister peaks rääkima, et tasub kannatada ja pingutada, meil läheb aina paremini (Soomel ju mitte), tema ütleb, et nõukogude võimu ei tohi süüdistada, tema ajab asja korda. Tema, sisserändaja poeg roosast erakonnast peaks olema üliettevaatlik, aga ta ei teagi vaadata,» kirjutas minister.

Rahandusministri kommentaari ajendas Ossinovski eelmise nädala kolmapäevane sõnavõtt ETV otsesaates «Foorum», kus ta ütles, et pole nõus, et veel 23 aastat pärast taasiseseisvumist võib ikka süüdistada nõukogude võimu. «Eks me peaksime siiski ise ka vastutama hakkama selle eest, mis seisus me täna oleme,» ütles Ossinovski saates.

Möödunud nädala neljapäeva ennelõunal palus Ligi kommentaari pärast vabandust ja kinnitas, et Ossinovski päritolule ei ole ega saagi tal olla ühtki etteheidet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles