Sõerd on valmis kaaluma rahandusministriks asumist

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Sõerd.
Aivar Sõerd. Foto: Peeter Langovits

Reformierakondlasest riigikogu liige Aivar Sõerd on valmis kaaluma rahandusministri kohale asumist, kui peaminister Taavi Rõivas talle sellise ettepaneku teeb.

Sõerd kirjutas täna Facebookis, et on olnud peaaegu neli aastat Reformierakonna fraktsiooni ja riigikogu lihtliige ning kindlasti on tal huvi rahandusvaldkonna vastu.

«Oleksin valmis võtma suuremat vastutust ja olen valmis valitsusse minekut kaaluma, juhul kui selline ettepanek tehakse. Aga see on ennekõike peaministri otsustada,» märkis Sõerd.

Aivar Sõerdil on rahandusministrina töötamise kogemus olemas, ta oli aastatel 2005-2007 Reformierakonna, Keskerakonna ja Rahvaliidu valitsuses rahandusminister. Sel ajal kuulus Sõerd Rahvaliitu.

«Kui ma aastal 2005 rahandusministri ametisse asusin, siis mul ei polnud riigikogu kogemust mis oli tegelikult miinus. On hea, kui rahandusministril on riigikogu kogemus olemas, siis on seda tööd palju lihtsam teha. Nüüd on mul riigikogu kogemus olemas ja olukord on natuke teistsugune, kui ta oli 2005. aastal,» rääkis Sõerd.

Sõerd tõdes, et kuna valimisteni on jäänud vähe aega, ei jõua uus rahandusminister midagi suurt ja sisulist ära teha.

«Valitsus töötab järjepidevuse alusel ja paljud protsessid on pooleli, näiteks eelarve menetlemine riigikogus. Esimene lugemine on toimunud ja nüüd on riigikogu töö tegeleda teise lugemisega. See on protsess, kus rahandusminister peab juures olema. Järgmise aasta eelarve on Jürgen Ligi eelarve, tähtis et ta oleks selle juures, kas siis rahandusministrina või siis riigikogu liikmena,» rääkis Sõerd.

Majandusajakiri The Banker valis Aivar Sõerdi 2007. aastal maailma parimaks rahandusministriks.

Rahandusminister Jürgen Ligi teatas eile seoses Facebookis tehtud sissekandest puhkenud skandaaliga oma tagasiastumisest.

Reformierakonna juhatus arutab uue rahandusministri kandidaati täna õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles