Lavrov ei välista USAga luureandmete vahetamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametivennad Sergei Lavorv ja USA John Kerry kohtusid oktoobri keskel Pariisis.
Ametivennad Sergei Lavorv ja USA John Kerry kohtusid oktoobri keskel Pariisis. Foto: SCANPIX

Venemaa on välisminister Sergei Lavrovi sõnul valmis Ühendriikidega luureinfot vahetama, kuid mitte valikuliselt, vaid kooskõlastatud mehhanismide, näiteks presidendikomisjoni raames.

«Ma ütlesin John Kerryle (USA välisministrile 14. oktoobril Pariisi kohtumisel): kui tahate koos töötada, siis tehkem seda mitte valikuliselt, vaid kooskõlastatud mehhanismide raames. Presidendikomisjoni raames toimus tõesti luureinformatsiooni vahetus. Näiteks seoses tuntud juhtumiga - Bostoni terroriaktiga - esitasime me nimetatud mehhanismi raames USAle andmeid, mis kahjuks ei pälvinud väärilist tähelepanu,» ütles Lavrov telekanali Rossija laupäevaõhtuses vestlussaates.

Ta tuletas meelde, et presidendikomisjoni raames tegutses spetsiaalne terroritõrjerühm. «See oli dialoogikanal, kus võisid osaleda eriteenistuste esindajad, sõjaväelased, diplomaadid. Presidendikomisjon ja see töörühm sealhulgas pandi kinni,» jätkas Lavrov.

«Seda tehti ammu enne sanktsioone, pärast Edward Snowdeni juhtumit, kui Washingtoni seisukohas sai ei tea millele tuginev solvumus kainest mõistusest võitu,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles