Pulbrikiri jõudis Istanbulis nüüd ka Ungari konsulaati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi õnnetuste ja hädaolukordade ameti (AFAD) auto sõidab välja Istanbulis asuva Saksa konsulaadi territooriumilt. Foto on tehtud 24. oktoobril.
Türgi õnnetuste ja hädaolukordade ameti (AFAD) auto sõidab välja Istanbulis asuva Saksa konsulaadi territooriumilt. Foto on tehtud 24. oktoobril. Foto: SCANPIX

Türgis Istanbulis asuvad välisesindused saavad järjest kahtlase sisuga kirju, kui eelmisel reedel teatas viis konsulaati taolisest saadetisest, siis täna nö liitus nendega Ungari konsulaat.

Eelmisel nädalal jõudsid pulbrikirjad Belgia, Kanada, Saksa, Prantsuse ja USA konsulaatidesse.

Ennetava abinõuna saadeti 25 diplomaati nädalavahetuseks haiglasse. Neist 20 olid türklased ja viis välisriikide kodanikud.

Istanbuli kuberneri büroo teatel oleks kollast pulbrit sisaldanud kiri jõudnud Ungari konsulaati teistega samal päeval, kuid konsulaat oli kaks päeva kinni ja postisaadetisi siis ei avatud.

Türgi tervishoiu Mehmet Müezzinoğlu rääkis ajalehele Hürriyet, et testide järgi pole tegemist ei antraksi, katku ega botulismiga. «Me oleme mõelnud ka tulareemiale. Kui ka see test annab negatiivse tulemuse, siis võime järeldada, et tegemist on kahjutu pulbriga. Me saame nende testide tulemused täna hiljem teada,» rääkis minister.

Kirjade saatja kohta teavet pole. Kõik kuus riiki kuuluvad islamiäärmusliku Islamiriigi vastu võitlevasse koalitsiooni.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles