Putin ei nõustu enda samastamisega Venemaaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Putini ja teiste Vene riigijuhtide piltidega matrjoškad.
Putini ja teiste Vene riigijuhtide piltidega matrjoškad. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin ütles, et pole nõus teesiga «Putin on Venemaa, Venemaa on Putin», kuid samas ei kujuta ennast ka asuvat väljaspool Venemaad.

«See on loomulikult täiesti vale tees. Kuid see, et Venemaa on minu jaoks kogu elu, on ilmselge fakt. Ma ei kujuta ennast sekundikski väljaspool Venemaad,» ütles Putin kohtumisel diskussiooniklubi Valdai osalistega.

Nõnda kommenteeris ta klubi ühe osalise mõtteavaldust, kus toodi välja presidendiadministratsiooni aseülema Vjatšeslav Volodini tees «On Putin, on ka Venemaa, pole Putinit, pole ka Venemaad».

Putin nägi selles seost Prantsusmaa kuninga Louis XIV aforismiga ning nimetas seda vääraks.

«Te teate, ma olen sellest juba rääkinud, et arhiividest otsiti välja mu sugupuu. See küla, kus mu esivanemad elasid alates XVII sajandist, asub Moskvast 120 kilomeetri kaugusel, ning kõik need sajandid käisid nad ühes ja samas kirikus. Ma tunnen oma sidet Vene maaga, Vene rahvaga ja ma ei suudaks iial elada väljaspool Venemaad,» ütles Putin.

«Kuid loomulikult saab Venemaa ilma minusugusteta hakkama. Venemaal on palju inimesi, ent kui ma kord olen juba sattunud sinna, kus ma olen, pean ma oma kohuseks teha kõik tema heaoluks, arenguks ja tema huvide kaitseks,» rääkis president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles