Poiss lasi koolitunnis isa relvast õpetaja maha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna veidi enne kella 14 avas 15-aastane poiss Viljandi Paalalinna koolis tunni ajal relvast tule, mille tagajärjel sai surma sama kooli saksa keele naisõpetaja, kinnitas Postimehele politsei pressiesindaja.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina kinnitas Postimehele, et tulistamisest laekus politseile teade kell 13.55.  Koolitunni ajal aset leidnud tulistamise tagajärjel sai kooli õpetaja Ene Sarap surmavaid vigastusi. Keegi teine vigastada ei saanud, teatas Postimehele politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

Tulistaja on kinni peetud ning kooliperele ega kellelegi teisele ohtu enam ei ole, kinnitab politsei. Tulistaja oli sama kooli 9. klassi õpilane ning veretöö ajal viibis samas klassiruumis peale õpetaja veel neli inimest.

Prokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai ütles Postimehele, et poiss kasutas veretööks oma isa seaduslikku relva ning uurimine peab muu hulgas selgitama, kuidas revolver poisi kätte sattus. Poiss on kahtlustatavana esialgu 48 tunniks kinni peetud. Pärast poisi ülekuulamist otsustab prokuratuur tema vahistamise taotlemise. Noorukil puudub varasem kriminaalne taust.

Kella 17 ajal oli sündmuskoha vaatlus veel pooleli, ent politsei võis kinnitada, et noormees tulistas õpetajate mitu korda.

Õpilased ja õpetajad evakueeriti pärast tulistamist kooli saali, politsei kontrollis seejärel veel koolimaja ruume.

Juhtumi uurimiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku tapmist käsitleva paragrahvi alusel. Süüdimõistmise korral saab poissi karistada maksimaalselt 10-aastase vangistusega.

Uurimist viib läbi Lõuna prefektuur ja juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Viljandi Paalalinna kooli hoolekogu esimees Kristjan Mändmaa sai juhtunust teada nii, et sõitis juhuslikult koolist mööda ja nägi kooli ümber kogunenud inimesi ja autosid. «Kõrvalseisjatelt kuulsin, mis oli juhtunud. Minu jaoks täiesti uskumatu lugu, ma ei oskagi rohkem kommenteerida,» ütles Mändmaa, kelle enda lapsed on koolist juba koju jõudnud.

Kella 15.30 ajal oli Viljandisse teel ka haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles