Michal: ma isegi ei kaalu rahandusministriks asumist

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Liis Treimann / Postimees

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Kristen Michali sõnul ei näe ta võimalust isegi kaaluda võimalikku asumist rahandusministri ametikohale.

Michali sõnul ei pea ta võimalikuks jätta parlamendi Reformierakonna fraktsiooni olukorras, kus riigikogus on käimas tööhõivereformi ja järgmise aasta riigieelarve arutelu ning ja muud tegevused seoses koalitsioonileppega.

«Kui see töö saadikutel siin tegemata jääb, siis on meil koalitsioonina ilmselt mitu korda tõsisemad probleemid ees, kui mõni solvumine kohas, kus solvangust rohkem oli sisu, millele mõelda,» ütles Michal, keda on mainitud võimaliku uue rahandusministri kandidaadina.

«Nalja tehes ütlen, et kui tahate moodsale ajale vastavalt midagi solvumisest kirjutada, kirjutage, et prillidega tüüp oli solvunud, sest talle ükspäev öeldi, et ta ei näe hästi kaugele. Sisus tõsi aga kõik prillidega inimesed võiks nüüd solvunud olla,» lausus Michal.

Ta märkis, et peab Jürgen Ligist ja tema sinimustvalgest hoiakust lugu ning ootab teda heameelega Reformierakonna parlamendimeeskonda, mis saab Ligi lisandumisega olema tugevam.

Michali sõnul on rahandusministri kohale mitmeid kandidaate, kellest mitmeid on juba ajakirjanduses ka mainitud.

Tema hinnangul peaks rahandusministri kandidaat tundma sisulist huvi rahandusvaldkonna vastu, selle ajalugu Eestis ja maailmas ning julgema astuda vastu ka ajutistele populismilainetele, kui keegi tahaks maksumaksja raha enda populaarsuse suurendamiseks kasutada.

Oma Facebooki lehel postitatud kommentaari tõttu poliitskandaali keskmesse sattunud senine rahandusminister Jürgen Ligi teatas eile õhtul tagasiastumisest. Reformierakonna juhatus koguneb uue rahandusministri kandidaati arutama täna kell 16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles