Lätis valitseb segadus kaitsepolitsei juhi mantlipärija osas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jānis Reiniks.
Jānis Reiniks. Foto: Wikipedia

Paremtsentristlik Roheliste ja Talurahva Liit (ZZS) ja konservatiivne Rahvuslaste Ühendus ei olnud teadlikud, et nende koalitsioonipartner Ühtsus oli juba valinud mantlipärija kaitsepolitsei juhile Jānis Reiniksile, kes esitas eelmisel reedel lahkumisavalduse, teatasid kahe erakonna esindajad BNS-ile.

ZZS-i fraktsiooni esimees ametistlahkuvas parlamendis Augusts Brigmanis ütles, et kui ajakirjandus poleks teatanud Normunds Mežvietsist kui Reiniksi võimalikust mantlipärijast, poleks ZZS temast midagi teadnud.

Rahvuslaste Ühendusse kuuluv justiitsminister Gaidis Bērziņš ütles samuti, et neid ei teavitatud kandidaadist kaitsepolitsei juhi kohale.

«Me kindlasti kutsume [Ühtsuse liikme] siseminister Rihards Kozlovskise ja kaitsepolitsei juhi kohale välja pakutud kandidaadi [Mežvietsi] kohtumisele. Me ei saa toetada tema kandidatuuri, kuni me pole teada näinud ja küsitlenud,» ütles Brigmanis.

Bērziņš ütles, et Rahvuslaste Ühendus langetab otsuse Mežvietsi kandidatuuri toetamise või mittetoetamise kohta pärast tulevaste koalitsioonipartnerite kohtumist esmaspäeva pärastlõunal.

Täna teatas siseminister, et kaitsepolitsei juhi uueks kandidaadiks on Normunds Mežviets, kes praegu juhib ametkonnas strateegiliste analüüside osakonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles