Paet loobus europarlamenti minekust

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: AFP / Scanpix

Välisminister Urmas Paet otsustas jätkata välisministrina ja loobuda Euroopa Parlamendi mandaadist.

«Arvestades pingelist olukorda Euroopas ja Euroopa vahetus naabruses, siis pean praegu õigemaks jätkata Eesti huvide kaitsmist välisministrina ning loobun Euroopa Parlamenti minekust,» ütles Paet.

Ta lisas, et jätkab tööd terviklikuma ja sallivama Eesti ühiskonna nimel ning Eesti võimalikult tugeva ja turvalise rahvusvahelise positsiooni eest.

Suvistel eurovalimistel Reformierakonna nimekirjas kandideerinud, rekordilised 45 037 häält kogunud ja Euroopa Parlamenti valitud Ansip saab Euroopa Komisjoni ühtse digitaalturu valdkonna asepresidendiks. Eelmisel nädalal sai komisjoni uus koosseis Euroopa Parlamendi heakskiidu.

Esimesena oli Ansipi asemel Euroopa Parlamenti mineku võimalus välisminister Paetil, kes sai mais toimunud valimistel 8655 häält.

Paeti loobumise järel pääseb Euroopa Parlamenti riigikogu liige Igor Gräzin, kes on ka juba kinnitanud, et võtab koha vastu. Gräzin kogus suvistel eurovalimistel 975 häält.

Gräzini esimene asendusliige riigikogus on Tartu maavanem Reno Laidre, tema loobumise korral saaks parlamenti mineku võimaluse aga Tabivere vallavanem Kalmer Lain.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles