Tulistamises hukkus saksa keele õpetaja Ene Sarap

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Sarap.
Ene Sarap. Foto: Elmo Riig / Sakala

Prokuratuuri kinnitusel hukkus täna Paalalinna koolis tulistamise tagajärjel saksa keele õpetaja Ene Sarap.

Prokuratuuri kinnitusel on naisõpetaja lähedasi juhtunust teavitatud. Sarap töötas koolis 1990. aastate algusest alates.

2011. aastal tunnustas Eesti Saksa Keele Õpetajate Selts Paalalinna kooli saksa keele õpetajat Ene Sarapit kui aktiivset liiget 2010. aastal. Sarap oli 2007. aastal Viljandimaa aasta õpetaja.

«See uudis lõi täiesti pahviks. Seda ei suuda ette kujutadagi,» ütles saksa keele õpetajate seltsi juht Signe Ilmjärv, kes on ise õpetaja Toila gümnaasiumis.

Ilmjärv meenutas, et Sarap oli väga pika staažiga saksa keele õpetaja ja kuulus seltsi alates selle algusaastatest. Selts on 22 aastat vana.

«Alati optimistlik ja väga aktiivne õpetaja, oma lastega osales alati kõikvõimalikel üritustel, võistlustel, konkurssidel, tegi nendega teatrit,» ütles Ilmjärv.

Kirjanik Berk Vaher meenutab, et Ene Sarap oli ka tema saksa keele õpetaja gümnaasiumiastmes. «Rahulik õpetaja väga muheda huumoriga,» iseloomustas Vaher.

Täna veidi enne kella 14 avas 15-aastane poiss Viljandi Paalalinna koolis tunni ajal relvast tule, mille tagajärjel sai surma sama kooli õpetaja, kinnitas Postimehele politsei pressiesindaja.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina kinnitas Postimehele, et tulistamisest laekus politseile teade kell 13.55.  Koolitunni ajal aset leidnud tulistamise tagajärjel sai kooli õpetaja surmavaid vigastusi. Keegi teine vigastada ei saanud, teatas Postimehele politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

Tulistaja on kinni peetud ning kooliperele ega kellelegi teisele ohtu enam ei ole, kinnitab politsei. Postimehe andmetel oli tulistaja Paalalinna kooli 9. klassi õpilane. BNSi info kohaselt viibis tulistamise ajal samas klassis neli-viis õpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles