Ossinovski: riik suhtub juhtunusse täie tõsidusega

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski.
Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Pärast traagilist sündmust Viljandisse sõitnud haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovki kinnitas, et Eesti riik suhtub juhtunusse täie tõsidusega ning juba tegeletakse sellega, et kõik asjaolud saaksid välja selgitatud ning psühholoogiline abi tagatud.
 

Ossinovski ütles «Aktuaalsele kaamerale» antud telefoniintervjuus, et on Paalalinna koolis kohtunud politseiga ning kohtub täna veel Viljandi linnavalitsuse esindajatega.

Ossinovski rõhutas kriisimeeskondade tähtsust, et aidata nii lastele, pedagoogidele kui teistele inimestele juhtunut selgitada. Samuti märkis ta, et Rajaleidja keskused on viidud 24-tunnilisse valmisolekusse selleks, et abivajajad võimalikult kiiresti ja operatiivselt tuge saaksid. Homme saabub tema sõnul Viljandisse ka leinanõustaja.

Minister avaldas lootust, et koolis jõutakse võimalikult hea lahenduseni, millal ja kuidas peaks kool tavapärase õppetöö juurde naasma.

«Kindlasti on oluline, et tavapärane elurütm peale seda traagilist, erandlikku sündmust taastuks,» ütles Ossinovski.

Täna veidi enne kella 14 avas 15-aastane poiss Viljandi Paalalinna koolis tunni ajal relvast tule, mille tagajärjel sai surma sama kooli õpetaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles