Poola kavatseb Ukraina konflikti tõttu idatiiba tugevdada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola kaitseminister Tomasz Siemoniak aprillis riiki saabunud USA vägedega.
Poola kaitseminister Tomasz Siemoniak aprillis riiki saabunud USA vägedega. Foto: SCANPIX

Poola kavatseb Ukraina konflikti tõttu paigutada rohkem vägesid ja varustust idapiiridele ja kavandab ka kohaliku sõjaväetaristu täiustamist, ütles kaitseminister Tomasz Siemoniak esmaspäeval.

Siemoniak viitas selles kontekstis oma hiljutisele usutlusele uudisteagentuurile AP, milles ta nimetas Ukraina kriisi «suurimaks julgeolekukriisiks alates külmast sõja lõpust».

Kommenteerides AP teateid, et Poola kavandab «tuhandete sõdurite» idatiivale üleviimist, nimetas Siemoniak avaldust «mittevajalikuks» ja lisas, et ta ei ole ümberpaigutatavate vägede arvu välja öelnud.

Kaitseminister alustas enda sõnul sõjaväeüksuste inspekteerimist riigi idaosas eesmärgiga hinnata nende vajadusi. Ta lisas, et Poola idatiiva kaitsetaristut lähiaastatel uuendatakse ja selle esimesed tulemused peaksid ilmnema aastatel 2016-2017.

Siemoniaki väitel ei saadeta selleks riigi idaossa üksusi mujalt Poolast ning ei formeerita uusi.

Peaminister Ewa Kopacz ütles hiljutises poliitikakõnes, et valitsus esitab novembris julgeoleku tugevdamise kava. Siemoniak ütles varem sel kuul PAPile, et kava hõlmab institutsionaalset lõimimist ja laiahaardelisemat lähenemist riigikaitsele ja julgeolekule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles