«Keskpäevatund»: Venemaa saavutas Gruusias kõik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia rahvuslipp.
Gruusia rahvuslipp. Foto: SCANPIX

Tänases Kuku raadio saates «Keskpäevatund» meenutati kaks aastat tagasi toimunud Gruusia sõda ja leidsid, et Venemaa saavutas enda eesmärgid.

«Võime nüüd öelda, et Venemaa saavutas selle sõjaga kõik oma eesmärgid,» nentis Ainar Ruussaar.

Kersti Kaljulaid tõsis esile, et ainsa asjana jäi puudu võimu vahetumine, kuid saates osalejad leidsid, et see polnudki teab kui suur probleem, sest okupatsioon oleks Venemaale majanduslikult kulukaks läinud.

«Venelased väidavad, et see polnudki nende eesmärk – saime kõik, mis tahtsime,» lisas Kilk.

Ruussaar tõstis esile, et nüüd on päevakorrast maas nii Abhaasia kui ka Lõuna-Osseetia küsimus ja Gruusia NATOga liitumise teema. Lisaks on kadunud välisinvesteeringud.

«Aga ka Eesti ei räägi Gruusiast välispoliitilises kontekstis just kuigi palju, sellist massiivset vähemalt poliitilises retoorikas Gruusia toetamist Eesti poolt enam ei kuule,» lisas Ruussaar.

Kaljulaidi sõnul on Eesti tõenäoliselt lihtsalt sünkroonis oma teiste partneritega ja keegi ei tea, et mida teha ja öelda. Lisaks on analüüsid näidanud, et sõja alustamine tulenes ka Gruusia poole närvidest, kuid Eesti seisukoht oli toona, et Gruusia oli süütu lambuke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles