«Keskpäevatund»: teeme arstide ja õpetajate elu paremaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahvel
Tahvel Foto: Sille Annuk

Tänases Kuku raadio saates «Keskpäevatund» räägiti tulevastest valimiskampaaniatest ja käidi välja, et ehk peaks elu paremaks tegema arstidel, politseinikel, piirivalvuritel, õdedel ja õpetajatel

Kersti Kaljulaid nentis, et võib-olla tuleks seekord vaadata sissepoole ja mitte võrrelda meid teiste riikidega.

«Tuleks tule alt välja tuua ohustatud liigid – need on sellised liigid, kelle tule alt välja toomine on riigi õiguses või kohalike omavalitsuste,» rääkis ta. «Ma räägin arstidest, õpetajatest, politseinikest, piirivalvuritest, õdedest, ämmaemandatest.»

Kaljulaid rõhutas, et need inimesed teevad äärmiselt olulist tööd, kuid nende elu erineb Lääne heaoluriikide inimeste elust rohkem kui mõne teist grupi elu.

«Kui nendel on parem tuju ja vähem asju, mis neile oma töös muret valmistavad, on kõigil parem elu,» selgitas ta. «Teeme nii, et mitusada arsti ei taha enam lahkuda ja asi pole ainult palgas.»

Rein Kilk tõstis omakorda esile petuloteriid, kus tuli saada SMS ja osaleda Mika kontserdipiletite loosimises, kuid see SMS tähendas, et tehti leping mingi firmaga, mis õngitseb iga nädal tema kontole 200 krooni maha.

«Lastelt ja natuke nõdrema mõistusega inimestelt kooritakse halastamatult raha .- kes selle ära suudab keelata, siis kutsume siin stuudios kohe üles nende poolt hääletama,» lisas Kilk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles