Politsei uurib Kuressaare abilinnapea hobuse mahalaskmist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobune.
Hobune. Foto: SCANPIX

Politsei alustas väärteomenetlust, et uurida, mis asjaoludel lasti möödunud nädalal Kärla vallas maha Kuressaare abilinnapea Taavi Kurisoo pere üks hobustest.

Sündmus juhtus Kurisoo sõnul ööl vastu neljapäeva Käesla külas, kirjutab Meie Maa. «Naine leidis hobuse surnult meie oma maadelt. Kutsusime kohe politsei kohale,» kinnitas Kurisoo, lisades, et kaheaastane loom oli maha lastud.

Kuhu hobust relvast tabati, seda ei soostunud abilinnapea rääkima. Kokku on Kurisoode peres ligi 30 hobust.

Kuigi Meie Maale vihjati, et hobuse võis maha lasta keegi jahimeestest kogemata hirve pähe, ei kinnitanud Kuressaare politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Kaido Vahter seda versiooni ega lükanud ka ümber. «Väärteomenetlust on alustatud ja asjaolud on selgitamisel,» ütles ta.

Kärla jahimeeste seltsi juhi Aarne Mesila andmetel peetakse üldjahti nädalavahetustel, kuid jahimees võib küttida ka iga päev päikesetõusust päikeseloojanguni. «Kes öösel laseb, on salakütt. Küllap hobune hirve pähe lasti. Laskja peab veenduma, mida ta laseb. Kuju või kogu peale lasta ei tohi. Ka on öösel valgusti kasutamine laskmisel keelatud,» manitses Mesila.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles