Matvijenko: Maidani tellijate eesmärgiks oli kahe slaavi rahva tülliajamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene parlamendi ülemkoja spiiker Valentina Matvijenko.
Vene parlamendi ülemkoja spiiker Valentina Matvijenko. Foto: SCANPIX

Föderatsiooninõukogu esimehe Valentina Matvijenko sõnul oli Euromaidani (eurointegratsiooni toetajate kampaania) tellijate ja organisaatorite eesmärgiks kahe slaavi rahva tülliajamine.

«Mitte üksnes tekitada raskusi Venemaa ja Ukraina poliitilisele juhtkonnale, vaid lõhkuda meie majanduskoostöö ja lüüa kiilu inimeste vahele, jagada need hohollideks ja moskaliteks, kes teineteist ei salli. See on ammune unistus -  rebida Ukraina Venemaa küljest lahti. Selle täideviimiseks töötab propagandamasin,» rääkis ta ITAR-TASSile.  

Matvijenko sõnul avaldavad massimeediale tohutut mõju Ameerika Ühendriigid. «Loomulikult, kes maksab, see tellib ka muusika,» tõdes ta.

Vene parlamendi ülemkoja spiikri arvates peaks massimeedia töötama riigi heaks, mitte selle vastu. «Sellest, kelle käes on üleriiklikud telekanalid ja raadiojaamad, juhtivad päevalehed ning ajakirjad, oleneb oluliselt riigi infojulgeolek. Jah, kritiseerida võime ja öelda välja erinevaid arvamusi teravatel teemadel, kuid kordan, mitte minna isamaa ja rahva vastu.»

Matvijenko sõnul kritiseerivad Vene meediaväljaanded vahetevahel päris teravalt Kiievi võime, kuid Ukraina-vastaseid meeleolusid ühiskonnas pole olnud ega ole ka praegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles