Kohalikud räägivad: relvalembese isa vaikne poeg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paalalinna kool Viljandis.
Paalalinna kool Viljandis. Foto: Margus Ansu

15-aastane koolitulistaja käis koos isaga Viljandist veidi eemal oma kodukohas näiteringis, kus teda kirjeldatakse kui väga viisakat, ent ülimalt tagasihoidlikku poissi.

Poisi isa on näitlemas käinud neli aastat ning mänginud selle aja jooksul kolmes erinevas etenduses. «Väga tubli näitleja, teda hinnati kõrgelt – väga kohusetundlik,  aktiivne, oli sada protsenti näidendis sees. Näiteringis oli ta väga õigel kohal, suhtus sellesse positiivselt ja tema peale võis alati loota,» rääkis kohaliku rahvamaja juhataja 15-aastase poisi isast.

Proovi tehti korra nädalas, enne etendusi vajadusel iga päev.

15-aastane poiss, kes eile Viljandi Paalalinna koolis oma saksa keele õpetaja surnuks tulistas, hakkas näiteringis käima tänavu mais. Rahvamaja juhi sõnul oli ta jõudnud ka juba kaks korda oma osaga rahva ette astuda. «Nüüd oli plaanis minna ka mängima kahele etendusele, aga me ei lähe,» nentis juht.

Noormeest kirjeldab ta kui väga vaikset, viisakat ja kohusetundlikku. «Ta hoidis eraldi ja teistega väga ei seltsinud, aga samas oli ta väga kohusetundlik. Kuidagi me pingutasime tast välja selle osa. Alati tuli isaga koos ja koos nad ka läksid,» meenutas rahvamaja juht.

Poisi tõi näiteringi ilmselt isa, sest kevadel hakati nooremaid inimesi rollidesse otsima. «Võib-olla poeg ei oleks ise tulnud näiteringi end pakkuma, aga eks me kutsumegi näiteringi alati inimesi ise. Vaatame, kes kuhu rolli sobib. Ta oli tõesti hästi vaikne ja tagasihoidlik, ise ta ei oleks ilmselt küll tulnud,» nentis rahvamaja juht.

Noormehe roll ei olnud suur, ta mängis külapoissi ja sai selle ülesandega hästi hakkama.

Kohaliku rahva jaoks on eile Viljandis Paalalinna koolis juhtunu suur šokk. «Kui selle pere lapsed väiksemad olid, siis kohalikus koolis olid nad väga head õpilased, alati parimate õpilaste vastuvõtule kutsutud. Viljandis pidi neil ka hästi minema,» nentis rahvamaja juht.

Klassiõe ema: Vahuri isa on impulsiivne tegelane

Postimees vestles eile ka õpetaja tapnud Vahuri klassikaaslase emaga, kelle kinnitusel on poisi samanimeline isa veidi ettearvamatu käitumisega relvalemb.

Tundmatuks jääda soovinud naise sõnul oli noorem Vahur ise vaikne ja kinnise iseloomuga poiss. Sarnased iseloomustused on sageli käinud ka Soome ja lääneriikide koolitapjate kohta.

Samas tundis naine mõnevõrra ka Vahuri isa, kes on autoelektrik. Kui vanem Vahur hankis endale relvaloa ja revolvri, siis hakkas ta tapariistaga tööl käima, hirmutades sellega tõsiselt oma kolleege. Ja põhjust selleks oli. Nimelt iseloomustas naine vanemat Vahurit kui impulsiivset ja kergestiärrituvat inimest, kes võis teatud olukordades ettearvamatult käituda.

Vanem Vahur ise keeldus täna kommentaaridest. «Ei, aitäh, aga ma ei vestle praegu,» lausus ta. «Olge palun mõistev.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles