Leht: Islamiriik hukkas Vene kodaniku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitleja.
Islamiriigi võitleja. Foto: SCANPIX

Venemaa saatkond Süürias uurib USA meedias ilmunud teateid, nagu oleks sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik võitlejad hukanud kevadel Vene kodaniku Sergei Gorbunovi.

«Vene saatkond Süürias kontrollib infot Sergei Gorbunovi väidetava hukkamise kohta, millest Vene meedia teatas viitega New York Timesile,» ütles saatkonna esindaja uudisteagentuurile RIA Novosti.

New York Times teatas üleeile, et insenerist Gorbunov tapeti Süürias juba kevadel. Sarnaselt mitme teise hukatuga filmiti ka abipaluvat Gorbunovi enne tema tapmist. Väidetavalt pärineb salvestus, milles Gorbunov palub Moskval tema röövijate nõudmised täita, 2013. aasta oktoobrist.

Islamiriik (endine Iraagi ja Levanti Islamiriik ehk ISIL - toim) on röövinud kümneid lääneriikide kodanikke, kellest osa on ka hukatud. NYTi andmetel on alates 2012. aasta novembrist rühmituse kätte pantvangi langenud vähemalt 23 välisriikide kodanikku 12 riigist, kellest vähemalt viis on hukatud, kuid suurem osa vabastatud lunaraha eest. Lehe andmetel hoitakse röövituid Raqqa lähedal asuvas maa-aluses vanglas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles