EL kritiseeris Ungari valitsuse internetimaksu kava

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetimaksu vastased Budapestis.
Internetimaksu vastased Budapestis. Foto: SCANPIX

Ungari valitsuse kava kehtestada internetimaks on halb idee, mis kujutab ohtu poliitilisele vabadusele ja Euroopa Liidu majanduskasvule, teatas Euroopa Komisjoni ametist lahkuva digitaalvoliniku Neelie Kroesi esindaja Ryan Heath.

«Kui Ungarist saab pretsedent, võib sellest kujuneda probleem paljude teiste liikmesriikide jaoks ning Euroopa majanduskasvule laiemalt,» ütles Heath. «Digitaalvaldkond on ilmselt peamine, mis Euroopa majandust praegu langusest tagasi hoiab.»

Möödunud nädala teisipäeval käis Ungari majandusminister Mihály Varga välja idee kehtestada 150 forinti (0,5 eurot) suurune maks iga gigabaidi kasutatud andmemahu eest, et täita tuleva aasta eelarveauke. See põhjustas meelepaha ning valitsus pakkus välja uue idee kehtestada interneti kuumaks, mis oleks tavakasutajatele 700 forinti (2,3 eurot) ja ettevõtetele 5000 forinti (16 eurot).

See aga ei rahustanud ungarlasi ning pühapäeval toimusid Budapestis ulatuslikud meeleavaldused, kus nõuti maksuideest loobumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles