USA karmistas julgeolekumeetmeid valitsusasutustes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisejulgeolekuminister Jeh Johnson.
Sisejulgeolekuminister Jeh Johnson. Foto: SCANPIX

USA võimud teatasid teisipäeval, et seoses islamiäärmuslaste ähvarduste ja Kanada terrorirünnakutega, karmistatakse julgeolekumeetmeid valitsusasutustes.

«Põhjused on endastmõistetavad - terrorirühmituste jätkuvad avalikud üleskutsed rünnakuteks USA pinnal ja mujal, sealhulgas korrakaitseametnike ja teiste võimuesindajate vastu. Samuti äsja aset leidnud terrorirünnakud Kanada valitsusasutuste ja - ametnike vastu,» ütles USA sisejulgeolekuminister Jeh Johnson.

Ühendriikides New Yorgi linnas lasid politseinikud möödunud nädalal maha neid tänaval kirvega rünnanud islamiäärmuslase.

Kanada pealinnas Ottawas lasi Michael Zehaf-Bibeau eelmisel kolmapäeval maha sõjamemoriaali juures valves olnud sõduri ning üritas tungida parlamendihoonesse, mille turvatöötajal õnnestus mees maha lasta. Zehaf-Bibeau oli samas jälgimisnimekirjas, kui esmaspäeval Kanadas kaks sõdurit autoga alla ajanud mees, kes osutus samuti islamiäärmuslaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles