Saksamaad, Poolat ja Tšehhit kimbutavad üle kallaste tõusnud jõed

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesi Görlitzi tänaval.
Vesi Görlitzi tänaval. Foto: SCANPIX

Saksamaa kaguosas pidid võimud täna uputuse eest evakueerima üle 1400 inimese, nende seas ka kahe vanadekodu elanikud, teatab uudistevõrk AFP. Politsei hoiatas selle kandi inimesi uputusohu eest.


«Jätkuvalt sajab kõvasti ja vihma katkemist pole näha,» teatas Saksa-Poola piiril voolava Neisse jõe naabrusse jääva Görlitzi linna esindaja. 1450 Görlitzi elanikku viidi paatide, busside ja helikopteritega veetulvade eest varju.

Kõva vihmavaling ja Poolas Saksamaa piiri lähedale jääva Witka järve tammi murdumine on ajanud üle kallaste mitmed Saksamaal, Poolas ja Tšehhis voolavad jõed.

«Veetulv tabas linna mõne tunni jooksul ja polnud midagi, mida me saanuks teha enda selle vastu valmistamiseks,» nentis Görlitzi linnapea Michael Wieler uudistekanalile N24.

Uputus on nõudnud ka juba kolme sakslase elu. Eile uppus kolm inimest ühes Neunkircheni keldris. Tšehhis on uputus nõudnud neli ja Poolas ühe elu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles