Tulistaja tunnistas uurijale, et ei saanud õpetajaga läbi

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommikul oli enamik Paalalinna kooli õpilastest tundides. Õpetaja Ene Sarapi klassi aknad olid kaetud kardinatega ning tänavu selles ruumis tunde enam ei peeta.
Eile hommikul oli enamik Paalalinna kooli õpilastest tundides. Õpetaja Ene Sarapi klassi aknad olid kaetud kardinatega ning tänavu selles ruumis tunde enam ei peeta. Foto: Margus Ansu

Prokuratuuri kinnitusel õnnestus uurijal eile õhtul üle kuulata 15-aastane Vahur, kes tulistas esmaspäeval Viljandis Paalalinna koolis õpetajat.

Prokuratuur teatas eile kella 16 ajal, et ülekuulamise eel ilmnesid poisil terviseprobleemid, mistõttu toimetati ta haiglasse. Seetõttu lükkus planeeritud ülekuulamine ka edasi. Sama päeva õhtul sai politseinik poisi haiglas kaitsja juuresolekul siiski üle kuulata.

Poiss ütles uurijale, et tunnistab oma tegu. Noormehe arvates ei olnud tema ja saksa keele õpetaja omavaheline läbisaamine hea, kuid tunnistas samas, et pole sellest teistele koolitöötajatele ega vanematele rääkinud. Prokuratuur juhib endiselt tähelepanu, et tegemist on esialgsete andmetega ning kahtlustatava poolt antud selgitused ja kuriteo motiiv vajavad täiendavat kontrolli.

Politseinikud said hinnangu ka noormehe terviseseisundi kohta. Arstide arvamuse kohaselt vajab noormees viivitamatult ravi. Esialgu jääb poiss haiglasse, kus ta viibib arstide järelevalve all. Edasine sõltub paljuski arstide hinnangutest ja järeldustest.

Praegu on teada, et tulistamiseks kasutatud relv asus poisi elukohas lukustatud relvakapis. Kriminaalmenetluse käigus selgitatakse välja, kuidas sai poiss relvakapi võtme.

Kriminaalasja kohtueelne menetlus jätkub – kuulatakse üle tunnistajaid ja määratakse vajalikud ekspertiisid, sealhulgas ka kahtlustatava suhtes kohtupsühholoogia ning -psühhiaatria ekspertiis.

Esmaspäeval enne kella 14 avas 15-aastane poiss Viljandi Paalalinna koolis tunni ajal relvast tule, mille tagajärjel sai surma sama kooli saksa keele õpetaja Ene Sarap.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles