Prantsuse kaitseminister lubas Mistrali lõppotsust tuleval kuul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba valmis Mistral-klassi kopterikandja Vladivostok.
Juba valmis Mistral-klassi kopterikandja Vladivostok. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa kaitseminister Jean-Yves Le Drian teatas eile, et otsus, kas venelastele kahe Mistral-klassi helikopterikandja müügiga minnakse edasi või mitte, langetatakse novembris.

«President Hollande ütles, et kui poliitilised tingimused ei muutu, ei kujuta ta ette selle tarne tegemiseks loa andmist,» meenutas Le Drian seda, kuidas Prantsusmaa riigipea otsustas edasi lükata esialgu oktoobrisse plaanitud esimese kopterikandja, mil nimeks Vladivostok, üleandmise.

Uudistekanali France 24 teatel keeldus Le Drian kommenteerimast, kas nüüd on Hollande’i arvates tingimused täidetud. Ütles vaid, et otsus tehakse novembri jooksul.

Seoses Mistrali tehinguga on Prantsusmaal kaalul tuhatkond töökohta. Lisaks kardetakse, et venelastega lepingu tühistamine seab löögi alla Prantsuse kaitsetööstuse laiemalt. Ühtekokku on selles sektoris ametis 40 000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles