Šoigu: Lääs loob Ukrainas Vene-Valgevene liitriigi vastu nö surverinnet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kaitseminister Sergei Šoigu.
Vene kaitseminister Sergei Šoigu. Foto: SCANPIX

Läänemeelsed jõud üritavad luua Ukrainas Vene-Valgevene liitriigi vastu nö surverinnet, ütles Vene kaitseminister Sergei Šoigu kolmapäeval.

«Värviliste revolutsioonide teemale on antud uus maitse. Me oleme näinud selle välismõju instrumendi kasutamise tulemusi Ukrainas,» ütles Šoigu Moskvas Vene-Valgevene kaitseministeeriumite ühisnõupidamisel Moskvas.

«USA ja Euroopa Liit korraldasid selle riigi seadusliku presidendi ametist kõrvaldamise ja toetasid täielikult Kiievi jõukaustust uute võimudega rahulolematute vastu,» ütles Vene kaitseametkonna juht.

Šoigu sõnul on «ajalik jälgida tähelepanelikumalt Ukrainas asetleidvaid protsesse.

«Läänemeelsed jõud üritavad luua selles riigis surverinnet liitriigi vastu ja mõjutada Venemaa ja Valgevene kestlikku arengut,» ütles Šoigu.

Seetõttu on oluline omada võimekat sõjaväge ja luua praegustes oludes rahvusvahelise julgeoleku tagamiseks efektiivsed mehhanismid, ütles ta.

Seda silmas pidades arendab Venemaa Šoigu sõnutsi sõjalist koostööd liitlastega. «Esmalt tugineme Valgevene vankumatule toetusele.»

«Eksisteeriv sõjaline ja poliitiline olukord maailmas nõuab meie jõupingutuste tihedat koordineerimist laia ringi ohtude ja väljakutsete heidutamiseks,» lausus Vene kaitseminister.

Selles kontekstis mainis Šoigu esmajärjekorras rahvusvahelist terrorismi ja äärmuslust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles