Straujuma: Bērziņš kiitis valitsuse koosseisu heaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Laimdota Straujuma.
Läti peaminister Laimdota Straujuma. Foto: SCANPIX

Läti presidendil Andris Bērziņšil ei ole vastuväiteid võimuliidu erakondade ministriportfellide jaotusele ja ministrikandidaatidele ning seim võib uue valitsuse koosseisu heaks kiita 5. novembril, ütles peaminister Laimdota Straujuma kolmapäeval pärast riigipeaga kohtumist.

«Me arutasime [ministrikandidaate] ning kedagi tagasi ei lükatud,» ütles paremtsentristlikku Ühtsusesse kuuluv Straujuma vastuseks küsimusele, kas Bērziņš väljendas mingil viisil oma suhtumist kandidaatidesse.

Valitsusjuhi sõnul on uue valitsuse koosseis nüüd selge, ent töö valitsuse tegevusprogrammiga jätkub järgmise nädalani. Seim võib valitsuse koosseisu üle hääletada 5. novembril, lisas ta.

Ühtsus saab endale uues valitsuses peaministrikoha, rahandus-, transpordi-, sise-, välis- ning haridus- ja teadusministri portfelli.

Roheliste ja Talurahva Liit (ZZS) hakkab juhtima põllumajandus-, majandus-, kaitse-, sotsiaal- ja tervishoiuministeeriume. Rahvuslaste Ühendus saab endale keskkonna- ja regionaalarengu-, justiits- ja kultuuriministri portfelli ning seimi spiikri koha.

Seimi asespiikri koht läheb ZZS-ile.

Ühtsusel, ZZS-il ja Rahvuslaste Ühendusel on 100-liikmelises seimis ühtekokku 61 kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles