Stockholmi saarestikus sattus uppumisohtu Eesti firma kaubalaev

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rootsis Stockholmi saarestikus sattus uppumisohtu Malta lipu all sõitev kaubalaev Kertu, mis oli teel Soome Kokkolasse.

Eesti ettevõttele Hansa Shippingule kuuluv laev sõitis enne madalikule, kuid pääses sealt omal jõul minema, edastas Svenska Dagbladeti võrguväljaanne.

Laev sai aga kannatada ja sellest on lekkinud merre naftat. Rootsi meedia andmetel on laevas 52 tonni kütust.

Kohaliku rannavalve kinnitusel on merel tuuline ja tugev lainetus. Kertu juures on puksiir, kuid tugev tuul häirib päästetöid.

Olukord on tõsine ja eksisteerib reaalne oht, et laev võib uppuda.

Kuna laeva oli tunginud suur kogus vett, otsustati seitse meeskonnaliiget lõuna paiku evakueerida. Laeva pardal on endiselt aga kapten ja mehaanik ning mõned rannavalve ametnikud.   

Laevast püütakse vett vähemaks pumbata, kuid seda tungib aina juurde. «Olukord on akuutne,» kinnitas rannavalve staabi ülem Lars-Erik Langman SVT-le.

Õnnetuspaigal on neli päästeameti laeva ja kaks rannavalve kopterit ning rannavalvelaev.

Hansa Shippingu juhatuse liikmed ei vastanud Postimehe päringutele ning firma sekretär ütles kella 15.30 paiku, et kõik, kes õnnetust kommenteerida võiksid, on tööpäeva lõpetanud.

Merendusuudiste portaali FleetMon teatel sõitis laev madalikule Landsortist üks miil (1,9 km) idapool. Õnnetus juhtus umbes kella 5 paiku täna hommikul.    

Laev on ehitatud 1996. aastal. See on 90 meetrit pikk ja 13 meetrit lai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles