Kunagine riigikogu liige Jaan Kundla astus Rahva Ühtsuse Erakonda

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Kundla
Jaan Kundla Foto: Toomas Huik / Postimees

Aastatel 2007–2011 riigikokku kuulunud Jaan Kundla, kes 2008. aastal lahkus Keskerakonnast, astus eelmisel nädalal endise eurosaadiku Kristiina Ojulandi eestvõttel loodud Rahva Ühtsuse Erakonda.

Mittetulundusühingute ja sihtasutuste registri andmetel ühines Kundla (77) septembri algul registreeritud erakonnaga 20. oktoobril.

Varem on Kundla kuulunud nii toonasesse Mõõdukate erakonda, Keskerakonda, Pensionäride Erakonda kui taas Keskerakonda, kust lahkus viimati 2008. aastal. Sama aasta alguses sattus ta ajakirjanduse tähelepanu alla, kui nimetas endale kuuluvas korteris elanud üürilisi värdjateks ning lubas nad üürivõla tõttu välja tõsta. Varem oli avalikuks tulnud ka Kundla kaheldava väärtusega juhtumeid riigikogu kuluhüvitiste kasutamisel.

Esimest korda lahkus ta Keskerakonnast 2004. aastal, kui liitus Pensionäride Erakonnaga ja sai selle esimeheks. Pärast partei ühinemist Keskerakonnaga aastal 2006 pääses Kundla Keskerakonna üldnimekirjas kõrgele 15. kohale ja pääses 2007. aasta valimistel 496 häälega parlamenti. 2011. aasta riigikogu valimistel ta ei kandideerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles