Läti merepiiri läheduses nähti kaht Vene sõjalennukit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene õhujõudude lennukid Su-24.
Vene õhujõudude lennukid Su-24. Foto: SCANPIX

NATO patrull-lennukid F-16 tuvastasid kolmapäeval Läti territoriaalvete välispiiri läheduses kaks Vene sõjalennukit Su-24, teatasid Läti relvajõud Twitteris.

Viimastel kuudel on Läti territoriaalvete läheduses korduvalt nähtud Vene sõjalennukeid ja -laevu.

Ämari õhuväebaasis paiknevad Saksa hävituslennukid Eurofighter Typhoon saatsid eile Läänemere kohal seitset Vene õhuvägede sõjalennukit.

Läti kaitseväe teatel ei rikkunud kaks MiG-31, kaks Su-34, kaks Su-24 ja Su-27 tüüpi lennuk Balti riikide õhuruumi ning lendasid rahvusvahelises õhuruumis. Kaitsevägi ei täpsustanud, kui lähedale Läti õhuruumile Vene sõjalennukid lendasid.

Möödunud nädalal saadeti NATO hävitajad Läänemere kohal sõjalennukile vastu kahel korral.

Läti armee teatas Twitteris, et alliansi F-16 hävitajad tõusid 21. oktoobril vastu Läänemere kohal lennanud Vene luurelennukile Il-20. Samasugune intsident leidis aset ka päev varem.

15. oktoobril märkas patrull Läti territoriaalvete kahte Vene laeva, sealhulgas dessantkaatrit.

7. oktoobril märkas NATO patrulllennuk Läänemerel neutraalvete kohal Läti piiri lähistel Venemaa sõjaväele kuuluvat transpordilennukit AN-26.Päev enne seda oli Läti territoriaalvete lähistel näha Vene allveelaeva ja fregatti.

1. septembri seisuga olid Läti relvajõud riigipiiri lähistel märganud Vene laevu ja õhupiiri lähistel Vene lennukeid kokku 173 korda.

Kaitseministeerium teatas veebruari lõpus, et Vene sõjalennukeid on Läti territoriaalvete lähistel nähtud päris tihti. Nende aktiivsus on kasvanud viis korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles