Vene propagandakanal plaanib laienemist 29 riiki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vene riiklik meediakanal Rossija Segodnja plaanib oma esindused avada 29 riigi pealinnas. See on samm, mida Vene enda kõrged ametnikud nimetavad infosõjaks läänega.

Uutes kontorites hakkavad valmima vastavate riikide kohalikes keeltes raadiosaated ja uudisteveebid, väidab Serbia ajakirjandus.

Rossija Segodnja esindajad uudist veel kommenteerida ei soovinud, öeldes, et täpsemad detailid tuuakse avalikkuse ette tuleval kuul Moskvas peetaval üritusel.

Teada pole ka see, millistes riikides kanal kanda kinnitab. Serbia meedias on mainitud Tadžikistani ja Serbiat ennast.

Rossija Segodnja seisab eraldi kurikuulsast Vene telekanalist RT, mis tegutseb praegu inglise, hispaania ja araabia keeles ja plaanib väidetavalt samuti laieneda.

Vene poliitikaanalüütik ja opositsioonilise väljaande Novaja Gazeta kolumnist Andrei Kolesnikov leiab, et Rossija Segodnja laiendamine peaks ilmselt täiendama RT-d ning mõlema eesmärk on parandada Venemaa mainet välismaal. Kolesnikovi hinnangul võib Venemaa oma meediakanalit kasutada ka kattena laienevatele spioonivõrgustikele välisriikides.

Möödunud nädalal võeti näiteks Poolas julgeolekuteenistuse palvel ära akrediteering seal Rossija Segodnja heaks töötanud vene reporterilt Leonid Sviridovilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles