Põhja-Korea hukkas kümme ametnikku lõunanaabrite seebiooperite vaatamise pärast

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un naiste jalgpalli võistlust vaatamas.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un naiste jalgpalli võistlust vaatamas. Foto: KCNA/Reuters

Lõuna-Korea luureagentuuri teatel on Põhja-Koreas sel aastal hukatud juba ligi 50 kõrget valitsus- ja sõjaväeametnikku, nende seas kümme kelle süütegude hulka kuulub lõunanaabrite seebiooperite vaatamine.

Lõuna-Korea ametniku Lim Dae Sungi teatel hukkas diktatuuririik kümme parteiliiget süüdistatuna pistise võtmises ja lõunanaabrite seebiooperite vaatamises, kirjutab International Business Times.

Surma mõistetud lasti maha. Lim Dae Sung selgitas,et Kim Jong-un kõrvaldab neid, kes on lojaalsed tema detsembris hukatu onule Jang Song Thaekile.

Limi sõnul on hukkamised Põhja-Koreas viimastel kuudel sagenenud ning diktatuuriirik on laiendanud ka vangilaagreid.

«Kim Jong-uni eesmärk on saavutada absoluutne võim ja tugevdada režiimi mõju avalike karistuste abil,» rääkis Seouli ülikooli Põhja-Korea uuringute spetsialist Yang Moo Jin Bloombergile. Ta rõhutas ka, et pideva nö puhastustöö ja hukkamistega võivad kaasneda ka kõrvalmõjud.

Põhja-Korea liider Kim Jong-un kadus sel sügisel pikaks ajaks avalikkuse eest. Ehkki kindlad andmed puuduvad, räägitakse meedias, et tal oli paremas pahkluus tsüst mis tuli eemaldada ning seetõttu võibki teda nüüd jalutuskepiga näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles