Laevafirma: Stockholmi kandis karile jooksnud Kertu oli regulaarsõidul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uppumisohus kaubalaev Kertu
Uppumisohus kaubalaev Kertu Foto: Rootsi rannavalve

Stockholmi saarestikus karile jooksnud kaubalaeva Kertu ettevõtte Hansa Shipping OÜ kaudu omava Baltic Maritime Logistics Groupi sõnul oli laev regulaarsõidul.

«Eks seal inimesed tegelevad asjaga, pärast selgub. Karile sõitis, ega seal muud ei olegi,» öeldi laevafirmast BNSile. Ettevõte kinnitas, et laev oli karile jooksmise ajal regulaarsõidul ja inimesed ohtu sattunud ei ole. «Praegu seal päästeoperatsioon käib ja päästelaevad on kõrval. Selles mõttes inimestel küll seal mingit ohtu ei ole,» öeldi Baltic Maritime Logistics Groupist.

Svenska Dagbladeti uudisteportaali sõnul sõitis 52-tonnise naftalaadungiga Kertu kolmapäeva hommikul Stockholmi saarestikus karile ning hakkas seejärel naftat lekkima.

Ajalehe sõnul on oht, et laev upub. «Veeteede ameti andmetel pole laeval kaupa, kuid täheldatakse õlileket,» kirjutab portaal.

«Arvata on, et kütusetank lekib,» ütles rannavalve kõneisik Johnny Åberg Svenska Dagbladetile. Kolm rannavalve alust proovivad merre lekkivast kütusest võimalikult palju kätte saada.

«Kapten, mehhaanikud ja rannavalve personal on jätkuvalt laeva pardal ning pumpavad laevast vett välja,» vahendas Svenska Dagbladet Rootsi rannavalvet.

Uudisteportaali thelocal.se andmeil andis laev hädakutsungi kella viie paiku kolmapäeva hommikul ning kaks keskkonnakaitse päästelaeva suundusid seepeale õnnetuspaigale. Lisaks saadeti õnnetuspaigast ülevaate saamiseks välja lennuk. Ülejäänud päästemeeskonnad liitusid päeva jooksul.

«On liiga vara öelda, kui palju keskkonnakahju õnnetus kaasa toob,» ütles thelocal.se-le Åberg, kelle sõnul oli pärastlõunaks selge, et laev võib uppuda, kuna sellesse imbub suurtes kogustes vett.

Ligi 30 000 saarest, skäärist ja laiust koosnevas Stockholmi arhipelaagis oli õnnetuse ajal tugev tuul ja suur lainetus.

«Suure tuulega kaasneb probleem, et nafta seguneb veega veelgi enam. Samuti raskendab see pardale pääsemist. Aga me usume, et tuul annab päeva peale järele,» ütles Åberg uudisteagentuurile TT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles