Lääne-Aafrikast naasvad USA sõjaväelased pannakse Ebola-karantiini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA saadab sõureid appi Lääne-Aafrika kriisipiirkondadesse ning koolitab neid enne Ebola-viiruse levikupiirkonnas võimalikult ohutult tegutsema.
USA saadab sõureid appi Lääne-Aafrika kriisipiirkondadesse ning koolitab neid enne Ebola-viiruse levikupiirkonnas võimalikult ohutult tegutsema. Foto: SCANPIX

USA kaitseminister Chuck Hagel andis täna käsu panna kõik Lääne-Aafrikast naasvad sõjaväelased ebolaviiruse leviku tõkestamiseks 21 päevaks karantiini.

«Ministri arvates on need esialgsed sammud väga olulised Lääne-Aafrikast kodubaasidesse üle toodavate sõjaväelaste suurt hulka arvestades,» ütles kaitseministri pressiesindaja kontradmiral John Kirby.

Ta lisas, et sõdurid pannakse karantiini sõltumata sellest, kas nad on tegelnud ebolasse nakatunud patsinetidega või mitte.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmeil on Lääne-Aafrika ebolaepideemia nõudnud üle 4900 inimelu.

Ebolapuhangu esimene kolle avastati märtsis Guineas. Viirus levis seejärel Libeeriasse, Sierra Leonesse ja Nigeeriasse.

Viiruse vastu ei ole seni suudetud ravi ega vaktsiini välja töötada. Viirustüvest sõltuvalt sureb 25-90 protsenti haigestunutest. Haigus levib otsekontakti teel vere, väljaheidete ja higi kaudu, aga ka sugulisel teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles