Nobeli rahupreemia laureaat annab raha Gaza ÜRO kooli taastamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna sai Malala Yousafzai Rootsi kuningannalt Silvialt Maailma laste auhinna.
Täna sai Malala Yousafzai Rootsi kuningannalt Silvialt Maailma laste auhinna. Foto: SCANPIX

Kõigi aegade noorim Nobeli rahupreemia laureaat, pakistani koolitüdruk Malala Yousafzai annetab 50 000 dollarit Gaza ÜRO kooli taastamiseks, ütles täna ÜRO palestiina pagulaste abiorganisatsioon (UNRWA).

17-aastane laste õiguste eest võitleja sai teisipäeval Stockholmis ülemaailmse lasteauhinna ja lubas anda kogu auhinnaraha UNRWA-le.

«Süütud palestiina lapsed on kannatanud kohutavalt ja liiga kaua,» vahendas organisatsioon Malala sõnu.

«Me kõik peame pingutama, et tagada Palestiina poistele ja tüdrukutele, ja kõigile lastele igal pool kvaliteetse hariduse turvalises keskkonnas.»

Juulis ja augustis sai Iisraeli ja Gaza sektori palestiina äärmuslaste vahelises 50-päevases konfliktis kannatada mitu UNRWA kooli. Lahingutes hukkus ligi 2000 palestiinlast, ligi veerand neist lapsed. Iisraeli poole ohvrid piirdusid 73 inimesega, kellest üks oli laps.

UNRWA direktor Pierre Krahenbuhl ütles, et Malala otsus liigutab teda sügavalt.

«Sinu, Nobeli laureaadi tunnustus rõõmustab Gaza veerandit miljonit UNRWA õpilast ja tõstab rohkem kui 9000 õpetaja moraali,» ütles ta.

Lisaks Nobeli rahupreemiale, mille Malala sai koos 60-aastase laste õiguste eest võitleja Kailash Satyarthiga Indiast, omistati talle oktoobri algul ka USA Vabadusmedal. Selle auhinnaraha 100 000 dollarit lubas tüdruk anda oma kodumaa Pakistani laste hariduse heaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles