Mis riik on Venemaa suurim vaenlane?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venelanna Georgi lindi, selle värvides lipu ja Venemaa lipuga
Venelanna Georgi lindi, selle värvides lipu ja Venemaa lipuga Foto: SCANPIX

Vene sotsiaaluuringute keskus VtSIOM tegi küsitluse, milliseid riike peavad venelased oma kodumaa vaenlasteks ja milliseid riike sõpradeks.

Küsitlus näitas, et venelaste silmis on  Venemaa kõige tähtsamad liitlased Hiina, Valgevene ja Kasahstan, edastab Itar-Tass.

Vähem kui üks protsent pidas USAd Venemaa jaoks sõbralikuks riigiks. Seevastu 73 protsenti on veendunud, et USA on Venemaa suurim vaenlane.

Lisaks USA-le on venelaste silmis Venemaa vaenlased ka Ukraina (32 protsenti vastanutest) ning Euroopa Liidu riigid, eelkõige Saksamaa (10 protsenti vastanutest).

Venelased ei suhtu ka Itaaliasse, Prantsusmaasse ja Jaapanisse kuigi soosivalt. Vaid üks protsent peab neid Venemaa sõbraks.

Küsitluse kohaselt arvavad venelased, et lääne meedia püüab president Vladimir Putini ja Venemaa mainet kahjustada. 82 protsenti arvas, et lääneriigid tahavad Venemaa kokkuvarisemist.

87 protsenti arvas, et Vene valitsuse vastased rünnakud lääne meedias nõrgendavad Venemaa olukorda rahvusvahelises plaanis.

Küsitlusele vastas 1600 inimest Venemaa 42 piirkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles