Vene hävitajad lendasid teist päeva järjest Läti õhupiiri lähedale

Andres Einmann
, Postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene õhujõudude lennukid Su-24.
Vene õhujõudude lennukid Su-24. Foto: SCANPIX

NATO lennukid saatsid eile Läti õhupiiri läheduses seitset Vene õhujõudude sõjalennukit, sarnane intsident leidis aset ka üleeile.

Läti kaitseväe teatel jälgisid Balti riikide õhuruumi turvavad hävitajad F-16 eile Läti õhuruumi lähedal kaht Su-24 hävitajat ja veidi hiljem viiest lennukist koosnevad gruppi, kuhu kuulusid Su-27, kaks Su-24 ja kaks Mig-31hävitajat, vahendas Bloomberg.

Üleeile saatsid Saksa hävitajad Eurofighter Typhoon Läänemere kohal Läti õhuruumi lähedal seitset Vene õhuvägede lennukit. Läti õhuruumi lähedal lendasid üleeile MiG-31, kaks Su-34, kaks Su-24 ja Su-27 tüüpi lennukit.

 NATO teatas eile, et Euroopa õhuruumis on märgata Vene sõjalennukite tavatut aktiivsust. NATO liikmesriigid on tänavu saatnud Euroopas rohkem kui sajal korral tuvastama Vene lennukeid. Mullu oli selliseid juhtumeid kolm korda vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles