Välisministeeriumi hinnangul ei juhindu Kohvri kaitsja kutse-eetikast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Aksjonov
Jevgeni Aksjonov Foto: Kaader videost

Välisministeeriumi hinnangul ei juhindu kaitsepolitseinik Eston Kohvri kaitsja Jevgeni Aksjonov advokaadi kutse-eetikast.

«On kahetsusväärne, et advokaat Aksjonov ei juhindu advokaadi kutse-eetikast ning arutab avalikult Eston Kohvri menetluse üksikasju,» ütles ministeeriumi pressiesindaja BNSile.

«Välisministeerium ja saatkond Moskvas teevad kõik endast oleneva, et kaitsta ebaseaduslikult kinnipeetud Eston Kohvrit ning saavutada tema võimalikult kiire vabastamine ja koju pöördumine,» kinnitas ta. «Samas, välisministeeriumil puudub alus arvata, et käimasolev protsess on objektiivne ja õiglane.»

Peaminister Taavi Rõivas ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et Eesti riik teeb eri ametkondade kaudu kõik, mis on riigi võimuses. Samas tuleb tema sõnul aru anda, et Venemaal ei saa rääkida sõltumatust ja objektiivsest kohtupidamisest ega ka advokaadist, kes esindab oma klienti, nagu õigusriigis ollakse harjunud.

Ka kutsus Rõivas kõike, mis Venemaa poolt Kohvri juhtumi kohta öeldakse, võtma teatud reservatsioonidega, «sest seal on oma huvid taga ja kõik on nutikad mõistma, mis need huvid olla võiks».

Eesti kaitsepolitsei teatas 5. septembri õhtul, et sama päeva hommikul kella 9 ajal võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud relva ähvardusel vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnikult ja viisid ta endaga üle piiri Venemaale. Vahejuhtum toimus Luhamaa piiripunkti läheduses Võrumaal Meremäel.

Kaitsepolitseinik Eston Kohver viidi füüsilist jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale. Inimröövile eelnes seejuures Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine.

Praegu hoitakse Kohvrit Moskvas Lefortovo vanglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles