Rootsis karile sõitnud Eesti laev jõudis sadamasse

Andres Einmann
, Postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaubalaev Kertu jõudis täna pärastlõunal Rootsi Oxelösundi sadamasse.
Eesti kaubalaev Kertu jõudis täna pärastlõunal Rootsi Oxelösundi sadamasse. Foto: Rootsi rannavalve

Rootsi vetes karile sõitnud ja uppumisohtu sattunud Eesti kaubalaev Kertu jõudis täna pärastlõunal rannavalvelaeva abil Rootsi Oxelösundi sadamasse.

Laev jõudis Oxelösundi sadamasse kella 13 ajal. Lähiajal vaatava tuukrid laeva veealuse osa üle, et teha kindlaks kahjustuste ulatus, teatas Rootsi Raadio.

Rootsi rannavalve staabiülema Björn Meieri sõnul ei tekkinud pärast karile sõitmist laeva meeskonnale kordagi reaalset ohtu, küll aga tekitas laevaõnnetus ohu keskkonnale. Meier lisas, et kui rannavalve poleks sekkunud ja laev oleks jäänud karile, oleks see tõenäoliselt uppunud.

Stockholmi merepolitsei alustas laevaõnnetuse põhjuste väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust.

Kaubalaev Kertu alustas ööl vastu kolmapäeva teekonda Stockholmi lähedal asuvast Södertäljest Botnia lahe põhjapoolsesse ossa jäävasse Kokkolasse ning sõitis kella 5 ajal Stockholmi saarestikus karile.

Laev andis hädaabikutsungi Eesti aja järgi eile kella 6 paiku hommikul. Rootsi rannavalve evakueeris laeva meeskonna eile kella 16.30 ajal. Laeval tekkis kütuseleke, praegu ei ole selge, kui palju kütust merre sattus.

Kaubalaeva Kertu ettevõtte Hansa Shipping OÜ kaudu omava Baltic Maritime Logistics Groupi kinnitusel oli laev regulaarsõidul.

Laev sõitis madalikule Landsortist üks meremiil ehk 1,9 kilomeetrit ida pool. Laev on ehitatud 1996. Aastal, see on 90 meetrit pikk ja 13 meetrit lai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles