Libapolitseinikud petsid kahelt naiselt välja mitu tuhat eurot

Andres Einmann
, Postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petuskeem on selline: kelm helistab ohvrile, tutvustab end politseinikuna ja räägib, et ohvri lähedane on põhjustanud näiteks liiklusõnnetuse, misjärel nõutakse kriminaalasja alustamata jätmise eest raha.
Petuskeem on selline: kelm helistab ohvrile, tutvustab end politseinikuna ja räägib, et ohvri lähedane on põhjustanud näiteks liiklusõnnetuse, misjärel nõutakse kriminaalasja alustamata jätmise eest raha. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Politseinikena esinenud kurjategijad petsid eile Virumaal kahelt eakalt naiselt välja kokku mitu tuhat eurot.

Petised kasutasid juba vana tuntud skeemi, väites eakatele inimestele, et nende sugulane on põhjustanud raske liiklusõnnetuse ning raha makstes jätab politsei kriminaalmenetluse alustamata, teatas Ida prefektuuri pressiesindaja.

Üks naine andis kelmile üle 900 eurot ja 400 dollarit ning teine naine 800 eurot.

Kokku sai Ida prefektuur eile 14 teadet sellise skeemiga raha välja petmise katsetest. 12 juhul said inimesed aru, et tegemist on petuskeemiga ja ei andnud kurjategijatele raha.

Politsei kutsub jätkuvalt inimese üles mitte maksma raha võõrastele inimestele, suur roll on ka nooremal põlvkonnal, kes teavitaksid oma eakaid vanemaid selliste petuskeemide eest. Taolise telefonikõne puhul tuleb sellest kohe teatada politseile.

Viimasel ajal on selliseid petukõnesid olnud eelkõige just Ida-Virumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles