Ilves jagas hariduspreemiaid

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: kauaaegne Tallinna muusikakeskkooli keemiaõpetaja Väino Ratassepp, Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse tehnoloogiavaldkonna juhataja ja mäekeemiatööstuse õpetaja Galina Trofimova, Saaremaa ühisgümnaasiumi füüsikaõpetaja Indrek Peil, president Toomas Hendrik Ilves ja Miina Härma gümnaasiumi muusikaõpetaja Kadri Leppoja.
Vasakult: kauaaegne Tallinna muusikakeskkooli keemiaõpetaja Väino Ratassepp, Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse tehnoloogiavaldkonna juhataja ja mäekeemiatööstuse õpetaja Galina Trofimova, Saaremaa ühisgümnaasiumi füüsikaõpetaja Indrek Peil, president Toomas Hendrik Ilves ja Miina Härma gümnaasiumi muusikaõpetaja Kadri Leppoja. Foto: Arno Mikkor / Vabariigi Presidendi Kantselei

President Toomas Hendrik Ilveselt pälvisid tänavuse hariduspreemia Miina Härma gümnaasiumi muusikaõpetaja Kadri Leppoja, Tallinna muusikakeskkooli keemiaõpetaja Väino Ratassepp ning Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse tehnoloogiavaldkonna juhataja ja mäekeemiatööstuse õpetaja Galina Trofimova.

Reaalteaduste eripreemia pälvis Saaremaa ühisgümnaasiumi füüsikaõpetaja Indrek Peil, teatas presidendi kantselei.

«Teie olete näidanud, et hea kool ja hea haridus on võimalik nii Saaremaal, Ida-Virumaal, Tartumaal kui ka Tallinnas. Kogu Eestis,» ütles president Ilves preemiate üleandmisel.

Oma sõnavõtus tõstatas president ka koolitulistamise teema, rõhutades, et tänapäevane kool, ja ka ühiskond laiemalt, peab leidma võimaluse aidata neid, kellel on raske, kes on üksi, kellel on mure.

Ilvese sõnul lasub meil kõigil – lapsevanematel, õpetajatel, riigivõimu esindajatel ja loomulikult presidendil – kohustus mõelda, kuidas Viljandis aset leidnud tragöödiat tulevikus vältida. «Kuidas hoida ja tekitada koolides ja kogukondades sõbralikku ja usalduslikku õhkkonda. Kuidas kaitsta lapsi ja õpetajaid, kuidas kaitsta ja parandada kogu me ühiskonna vaimset tervist,» lisas ta.

Laureaatide nimel kõnelenud Väino Ratassepp tänas presidenti tunnustuse eest ja märkis, et hariduspreemiate jagamine ja selle kaudu õpetajate tunnustamine on eeskujuks kogu haridussüsteemile. Ratassepp, kes soovis ka oma laureaatidest kolleegidele õnne ja edu, lisas: «Kallistagem rohkem üksteist.»

Hariduspreemiate suurus oli kõikide laureaatide puhul 3500 eurot ning rahastajaks Danske Bank. Reaalteaduste eripreemiat summas 3900 eurot rahastab Skype Eesti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles