Euroopa Liit tühistas sanktsioonid Slobodan Miloševići perele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümme aastat tagasi tehtud pildil esiplaanil on Slobodan Milosevic (lehvitab) ja tema abikaasa Mirjana Markovvic. Taga seisavad tütar Marija ja poeg Marko.
Kümme aastat tagasi tehtud pildil esiplaanil on Slobodan Milosevic (lehvitab) ja tema abikaasa Mirjana Markovvic. Taga seisavad tütar Marija ja poeg Marko. Foto: AP / Scanpix

Euroopa Liit tühistas nädala alguses endise Serbia presidendi Slobodan Miloševići perekonnale kehtestatud 15 aasta vanused sanktsioonid.

Meetmed hõlmasid Miloševići eksiilis elava naise, poja ning mõningate 2006. aastal surnud riigipea liitlaste varade külmutamist EL-i riikides.

Sanktsioneeritud isikud ei ole enam ohuks demokraatia konsolideerumisele Serbias, teatas ühendus.

Alates 2000. aastast Venemaal elav Miloševići lesk Mirjana Marković tervitas väidetavalt uudist naeruga.

«Ei mul, mu abikaasal ega lastel pole ning pole kunagi olnud EL-i riikides mingit vara,» sõnas Marković.

ÜRO sõjakohtu süüdistajate väitel panid Serbia president Slobodan Milošević, Bosnia serblaste väejuht kindral Ratko Mladić ja Bosnia serblaste poliitiline juht Radovan Karadžić Jugoslaavia lagunemise järel 1991. aastal serblaste kätte läinud aladel ühiselt toime etnilise puhastuse moslemite ja horvaatide kallal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles