Suursaadik: USA annab Ukrainale kõrgtehnoloogilist kaitsevarustust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõjaväe lahingus lõhutud tehnika.
Ukraina sõjaväe lahingus lõhutud tehnika. Foto: Krasilnikov Stanislav/TASS

USA kavatseb alustada Ukraina sõjaväelaste väljaõpetamist ja tarnida Kiievile kõrgtehnoloogilist sõjavarustust, mis peaks aitama Ukraina sõjaväelastel end kaitsta, ütles Ühendriikide suursaadik Kiievis Geoffray Pyatt.

Sõltumata Minski lepete saatusest, peab Ukraina sõjavägi oma territooriumi efektiivseks kaitsmiseks muutuma professionaalsemaks, ütles Pyatt usutluses veebiajalehele Ukrainska Pravda.

Pyatti sõnul seisavad Ukraina julgeolekujõud silmitsi kahe väljakutsega. Esiteks tuleb puhastada korruptsioonist julgeolekuasutused ise ja teiseks tuleb välja töötada kohane vastus Venemaa kohalolekule olukorras, kus Moskva on demonstreerinud kompromissitut sõjakust ja täielikku lugupidamatust Ukraina rahvusvaheliselt tunnustatud piiride suhtes.

Diplomaat ütles, et Ühendriigid on seni toetanud Ukraina sõjaväge öövaatlusseadmete, esmaabipakkide, kehaturviste ja valmistoidu pakkidega, katmaks vägede lühiajalisi vajadusi.

Teisalt kavandab USA Ukraina sõjaväele ka pikaajalisi abiprogramme, mis on suunatud peamiselt sõjaväelaste lisaväljaõppele ning professionaalsuse tõstmisele, selleks et rajada see, mida soovib president Petro Porošenko - NATO standarditele vastav sõjavägi, sõnas ta.

Pyatti sõnul kavatseb USA tarnida Donbassis võitlevatele Ukraina vägedele kõrgtehnoloogilist varustust, mis peaks aitama neil end kaitsta. Ukraina vägedele antakse lähikuudel miinipildujavastaseid radarisüsteeme koos personaliga, mis õpetab ukrainlasi neid kasutama, lisas ta.

Ukraina sõjaväereform on mitmeaastane projekt, mille raames toetavad Kiievit USA ja paljud teised NATO riigid, ütles Ühendriikide saadik. Samas on sõjaväereform element laiemas üleriigilise uuenemise ülesandes, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles