Soomes kahtlustatakse patsiendi Ebolasse nakatumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebola vastu võitlust pidavad tervishoiutöötajad Libeerias.
Ebola vastu võitlust pidavad tervishoiutöötajad Libeerias. Foto: SCANPIX

Soomes kahtlustatakse Libeerias töötanud patsiendil Ebolanakkust, teatasid põhjanaabrite rahvusringhääling YLE ja uudisteagentuur STT.

Patsient viidi Meilahti nakkushaiglasse, juhtumiga tegeleb Helsingi ja Uudenmaa tervishoiuamet. Testitulemusi on oodata reedeks.

Sotsiaal- ja tervishoiuministeeriumi peaarst Anni Virolainen-Julkunen ütles, et patsient pole oma töös kokku puutunud haigete ega surnutega, mistõttu ebola tõenäosus on väike. Haigusnähud vastavad siiski Ebola sümptomitele.

Arsti sõnul saabus patsient Soome 22 ööpäeva tagasi. Patsiendiga pärast haigusnähtude ilmnemist kokku puutunud inimesed on teada.

«Ta pöördus arstide poole palaviku ja peavalu tõttu,» täpsustas Virolainen-Julkunen.

«Meie tervishoiuametil on kõik vahendid selle juhtumiga tegelemiseks. Tehakse vastavad testid, mille vastuseid on oodata homseks,» ütles arst.

Virolainen-Julkunen ei pidanud viiruskahtlust üllatavaks ja kinnitas, et Soome on valmistunud nii Ebolakahtluseks ja ka -haigete raviks.

«Selles suhtes pole meile see mingi üllatus,» märkis arst.

Ebola Soome jõudmist peetakse asjatundjate hinnangul ebatõenäoliseks, kuid seda ei saa ka täielikult välistada. Kui see siiski peaks juhtuma, siis on mõned kõrvalnakatumised võimalikud, kuid mitte laiaulatuslik epideemia.

Ebola on nõudnud Lääne-Aafrika riikides umbes 4900 inimese elu, enamik neist Libeerias, Guineas ja Sierra Leones.

WHO andmetel on ebolassa haigestunuid üle 13 700.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles